Grundregler

Grundregler

VEDHAUGEGÅRD -

GRUNDREGLER OG ANBEFALINGER

 

 

Når du har vartet sin hest på staldgangen og i vandspiltovet, fejes pladsen, skidt bortskaffes og dine striglekasse sættes på plads -  INDEN du trækker ud med din hest. Der skal være ryddet til den næste, som kommer til pladsen.

 

                 

 

 

Alle heste fodres på samme tid for at undgå stress i stalden. Der må ikke fodres individuelt, da nabohestene helt naturligt reagerer her på. Hæld evt. eget foder op i din hests foderbalje.

 

Evt. individuel fodring kan gives udenfor stalden, eller når de andre heste er på fold.

 

Gulerødder og æbler kan lægges ind i boksen sammen med hestens wrap.

 

Fodring med godbidder skal foregå med omtanke. Egen hest kan udvikle tigge-adfærd og andre heste kan stresses af ikke at få tilbudt det samme.

 

Giver du f.eks. din egen hest en spand gulerødder, så skal du give de andre heste i stalden en enkelt gulerod, så ingen føler sig forbigået og dermed påføres stress.

 

Undgå at give godbidder til hestene ude på folden, der er stor risiko for, at hestene kommer op at toppes og du selv kommer til skade.

 

Alle heste tilbydes mange foldtimer på Vedhaugegård. Skal din hest ikke på fold, hænges et ”ej på fold” skilt på boksdøren. Evt. sygefold og alene-fold aftales med Charlotte.

 

Alle medvirker til at fjerne gødning og halm på vinterfoldene, samt fylde og renholde vandkar.

 

Undgå træk i staldene. I den kolde periode skal man sikre sig, at døre og vinduer lukkes, hvor der kan forekomme træk. Husk at tjekke, inden du forlader stalden.

 

Brug lys/strøm med omtanke! Tænd kun lys ved behov – oftest kun i døgnets mørke timer. HUSK at slukke for lyset, når du forlader stalden/ridehuset.

 

Lån ikke andres ting uden tilladelse. Har du brød, æbler m.v. til deling, så sæt det med en seddel som angiver, at alle må tage af godterne.

 

 

DET ER STRENGT FORBUDT AT SKRIVE ”SURE” BESKEDER I STALDEN

 

Er der en adfærd hos dine staldkammerater, som du gerne vil have påtalt, så skal du henvende dig personligt og tage en dialog med vedkommende herom.

 

Ved behov kan du bede Charlotte afdække problemet. F.eks. hvis du ikke ved, hvem der har gjort noget uhensigtsmæssigt eller hvis det er et mere generelt problem.

 

”Sure” beskeder på tavler skaber en dårlig stemning. Charlotte vil løbende erindre alle om overholdelse af vores grundregler på tavlerne.

 

SIKKERHED - HUSK HESTEN ER ET FLUGTDYR!

 

Det betyder, at selv den roligste hest kan blive forskrækket og som følge af dens natur, vil den forsøge at flygte, uden tanke for det menneske, som måske er tæt ved den. Dette gælder også inde i stalden. Derfor skal du altid sikre dig, at du ikke kommer i vejen – eller at du hurtigt kan komme væk fra hesten, hvis den bliver forskrækket. Øv dig i hele tiden, at tænke over, om du er i fare, hvis hesten pludselig hopper til siden, løber frem, sparker ud efter nogen eller noget, som den føler sig truet af, osv.

 

AL FÆRDSEL PÅ VEDHAUGEGÅRD SKAL ALTID FOREGÅ ROLIGT OG AFDÆMPET! I modsat fald, kan du bringe en af dine kammerater i fare!

 

Husk at hesten ikke så nemt kan ramme dig med spark, hvis du holder dig helt tæt ved den, når du f.eks. renser hove og sadler op. Sid ikke på hug ved din hest – dit hoved er så i sparkehøjde!

 

Træk altid din hest i et træktov. Trækker du den i grimen og den bliver forskrækket, kan du nemt blive trådt på og hesten slipper nemt fra dig.

Sno ALDRIG træktov, longe, reb eller lign. omkring hænder eller krop……det er meget farligt, hvis hesten pludselig løber – du risikerer, at blive slæbt efter hesten. Der er sket dødsfald pga. af dette! SLIP ALTID HESTEN OG RED DIG SELV, HVIS DU MISTER KONTROLLEN!

 

Rid med din ridehjelm.   Som en ekstra sikkerhed, kan man altid bære ridehjelm i stalden og anvende sikkerhedsvest under ridning.

 

Færdes du med/på din hest i mørke på landevejen, skal både hest og rytter bære lys og reflekser. Anbringes på hestens ben og på stigbøjler. På rytteren anbringes reflekser og lys bedst på ben og arme – og på jakken. Træk ind til siden og stå evt. stille, når der kommer en bil.

 

Det er forældrenes ansvar, at børn overholder aftalte regler. Vi vejleder og følger naturligvis op overfor børnene efter behov.

 

 

VÆR GOD VED DIN HEST – HORSEMANSHIP

 

Lad din hest følge rutinerne i stalden. Lad den komme ud på fold sammen med de andre. Hent den oppe på folden når du skal ”bruge” den. Lad den ikke stå inde og vente på du kommer.

 

Lad ikke din hest stå unødigt i kæderne på gangen. Sørg for at du gør din hest klar – og færdig i en arbejdsgang, så den ikke skal stå og vente på dig. Din hest har det bedst i sin boks eller på sin fold.

 

Lad ikke din hest gå med dækken, når det er varmt. Hestes ideal - temperatur er ca. 15 grader – her trives de bedst. Normalt betyder det, at hesten ikke behøver at gå med dækken fra april til oktober. Kun heste som er i træning og bliver våde af sved behøver at gå med dækken. Plage, ungheste, pensionerede heste, skovtursheste, følhopper m.m. behøver ikke at gå med dækken. Hestens egen pels er langt bedre end det dyreste dækken! Hopper med føl må ALDRIG gå med dækken – føllet kan komme til at hænge fast i dækkenet.

 

Heste med dækken, kræver særlig ”pleje” – de skal have dækkenet af og børstes jævnligt. Du skal holde øje med skader på huden forårsaget af dækkenet.

 

Omgå altid din hest roligt og konsekvent. Råb ikke hæmningsløst af din hest, bevar roen og overblikket – du er hestens fører og den skal have tillid til dig og føle sig tryg i dit selskab.

 

Hav selvindsigt – er humøret nede og dit overskud på minus, så lav kun nemme og hyggelige ting med din hest og vent med de mere krævende ting, til en anden dag.

 

SMEDE – OG DYRLÆGEBESØG

 

Når din hest har haft smed, skal du selv rydde op efter smeden – samme dag.

 

Skal smeden eller dyrlægen have hjælp, skal du selv være her.

 

FÆRDSEL TIL HEST UDENFOR VEDHAUGEGÅRD

 

Der udvises altid venlighed overfor naboer og andre beboere i lokalsamfundet. Der tages hensyn til alle man møder – husk at ikke alle mennesker er trygge ved heste. Træk ind til siden og hold om nødvendigt stille.

 

På grusveje skal man ride i midterrabatten eller i siderabatten og ikke i hjulsporene. Hestehove kan være med til at lave huller i vejen – og desuden er det bedre for hesten, at gå i den bløde midterrabat. Der skal generelt rides i skridtgang på grusvejene.

 

Tag hensyn til andre du møder ude i naturen, både ryttere og mennesker til fods. Træk ind til siden og hold om nødvendigt stille.

 

Hunde skal altid holdes i snor på Vedhaugegårds område og ude i terrænet.

 

RENHOLDELSE AF BOKSE, STALDE OG UDEOMGIVELSER

 

Spindelvæv i og udenfor boksen fejes ned løbende.

 

Krybbe, vandkop og vindue rengøres ved behov.

 

Boksfronter aftørres for gødningssprøjt og andet skidt.

 

Én gang om året gøres hovedrent i stalden, hvor alle deltager i højtryksrensning og maling.

 

Gødning lagt i indkørsel og på gangarealer fjernes.

 

FÆLLES ARBEJDSOPGAVER

 

Alle der anvender springmaterialet – også dem som kun løsspringer – deltager i maling og anden vedligeholdelse af springmaterialet.

 

Alle hjælper med at ”skovle hovslag”.

 

Alle hjælper med at tømme trillebøren, som anvendes til at samle gødning i ridehuset – så husk også at tage din tørn J .

 

Alle hjælper med at holde sadelrum rene og ryddelige.

 

HJÆLP MED INDLUKNING AF HESTE

 

Når hestene lukkes ind om eftermiddagen, hjælper alle der er i stalden hinanden. Man sætter sin egen hest ind i boksen, hvis man er på staldgangen og vi hjælpes ad med at lukke hestene ind. Herefter kan man fortsætte med sin egen hest.

 

På vinterdage hvor vejret en dag er særligt dårligt, når man kommer i stalden – og hvor der er voksne kompetente hestefolk tilstede – tager man alle heste ind, når man kommer.

 

BIL OG TRAILER - TRAFIK PÅ VEDHAUGEGÅRD

 

Al på- og aflæsning af heste i trailer skal foregå indenfor porten i indkørslen mellem de 2 stalde. Tabt gødning fjernes!

 

Trailere der har fået lov til at stå hos os, parkeres efter vores anvisning. Alle der har mulighed for at have deres trailer hjemme, bedes parkere den der, da vi har begrænset plads til trailerparkering.

 

Er der ikke plads ude på P-plads ved vejen foran lille stald, parkeres personbiler på P-plads ved ridehuset. Parker din bil så en bil med trailer stadig kan vende rundt på pladsen.

Der må ikke parkeres/køres på græsset ved gadekæret.

 

Der må ikke parkeres i indkørslen langs stor stald. Vi skal selv kunne køre uhindret ind på gårdspladsen. Af- og pålæsning af foder m.m. er tilladt.

 

Smede og dyrlæger må parkere i kortere varighed i indkørslen, så andre biler stadig kan passere! Parker så tæt op af staldlængen. VEJLED DIN SMED/DYRLÆGE!

Charlotte den 1. februar 2013

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.06 | 08:24

Hej Charlotte. Tilbyder i undervisning på rideskole heste eller har i kun privat heste. Hilsen Pia

...
24.02 | 09:42

Kære Dorthe,
Tak for din henvendelse. Vil du kontakte mig på mobil nr. 288 76 388, så vi kan lave en aftale om besøg i vores stald.
Mange hilsner
Charlotte :

...
23.02 | 13:35

Jeg vil hører om der er 2 ledige bokse til en dansk varmblod samt en belgisk sportshest pr. 1/4 det er springheste..

...
06.02 | 15:04

Tak for hurtigt svar, Charlotte
Han er en utrolig sød og velopdragen araberhingt.
Jeg vender lige tilbage indenfor de næste 3 uger.
/Pernille

...
Du kan lide denne side