Historie

Historien om Vedhaugegård

Vi bor i Søster Svenstrup vest for Viby på VEDHAUGEGÅRD. Vi købte gården i 1994 i forbindelse med genoptagelse af familiens store interesse for heste og ridning. Vores datter havde fået egen pony og interessen for ridebanespringning var blevet så stor, at endnu en pony blev købt og i de efterfølgende år gik en stor del af tiden i vores familie med konkurrenceridning på distrikts- og landsplan.

Gården vi havde købt trængte til en gennemgribende renovering – og oprydning. Torkilds håndværksmæssige baggrund kom os til gode. Vi fik lavet det mest nødvendige i stuehuset og herefter var det staldene, som stod på dagsordenen.

Vi var som udgangspunkt enige om at lave 4 hestebokse og gik i gang med at rydde staldbygningen, som havde været brugt til grise og kalve. Vi helgarderede os – troede vi – og endte med at lave 5 hestebokse. Men som det vistnok går i mange hestefamilier udviklede behovet sig for mere plads til heste. Vi fik selv flere og fik også føl og efterhånden kom der folk og spurgte om muligheden for at få deres hest opstaldet hos os. Det store værksted, Torkild altid havde drømt om at få, blev mindre og mindre i takt med etableringen af flere hestebokse.

Vi har fået etableret en dejlig lys og venlig stald med vinduer i alle hesteboksene, så hestene kan stå med hovederne ude, når vejret tillader det. Vores Jyske baggrund med tilknytning til landbruget betyder, at hesteholdet drives professionelt med udgangspunkt i dyrenes naturlige adfærd og behov. Det betyder bl.a. at alle vore heste dagligt er ude på fold i mange timer.

Samtidig anvender vi vores erfaring i pasning af konkurrenceheste og deres særlige behov for fodring og pasning. Der fodres 3 gange i døgnet – sidste gang sidst på aftenen, så hestenes måltider fordeles jævnt. Hestene har altid adgang til stråfoder såvel inde i stalden som ude på foldene. Heste har et meget sart fordøjelsessystem, som kræver stor viden om fodring og pasning.  

Vi tog konsekvensen af den udvikling, der har været på gården og åbnede officielt VEDHAUGEGÅRD HESTEPENSION OG RIDECENTER den 1. oktober 2004. Vi var da i fuld gang med at bygge 22m. x 45m.  ridehus, som blev færdigt først i oktober måned sammen med endnu nogle hestebokse. Vi har nu 3 staldafsnit med henholdsvis 3, 10 og 9 hestebokse, sadelrum, foderrum og vandspiltov. Vi har etableret vores egen udendørs springbane på sand og har et særdeles godt springmateriale inklusiv vand- og tørgrav.

Desuden har vi udendørs dressurbane. Vi er så heldige, at have en attraktiv beliggenhed i Roskilde Kommune, så vi udover de ridefaciliteter, vi har etableret ved gården, også har et super godt rideterræn lige uden for stalddøren med gode markveje og skov. Det betyder, at rytterne kan supplere den daglige træning af hestene med gode rideture i naturen.

Med de faciliteter er vi et godt tilbud til alle slags ryttere lige fra motionsryttere, jagtryttere, distanceryttere, dressurryttere og springryttere m.m.. Vores egen store erfaring betyder, at vi kan give råd og vejledning i vid udstrækning.

Interesserede er meget velkomne til at besøge os, så vi kan vise vore faciliteter frem og fortælle om de muligheder, der er hos os. Vi vil gerne kontaktes inden besøg, så vi er hjemme når man kommer. Ring til Charlotte Thygesen på tlf. nr. 288 76 388 / 46 19 45 41.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Søren Ole | Svar 29.04.2014 15.15

Super god artikel

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.06 | 08:24

Hej Charlotte. Tilbyder i undervisning på rideskole heste eller har i kun privat heste. Hilsen Pia

...
24.02 | 09:42

Kære Dorthe,
Tak for din henvendelse. Vil du kontakte mig på mobil nr. 288 76 388, så vi kan lave en aftale om besøg i vores stald.
Mange hilsner
Charlotte :

...
23.02 | 13:35

Jeg vil hører om der er 2 ledige bokse til en dansk varmblod samt en belgisk sportshest pr. 1/4 det er springheste..

...
06.02 | 15:04

Tak for hurtigt svar, Charlotte
Han er en utrolig sød og velopdragen araberhingt.
Jeg vender lige tilbage indenfor de næste 3 uger.
/Pernille

...
Du kan lide denne side